Διάρκεια

5 ½ ώρες

Προορισμός

Λιμάνι Ρόδου - Κολύμπια - Παραλία Τσαμπίκα

Σχετικά με την Περιήγηση

Περάστε ένα μέρος της μέρας σας στη Κολύμπια ενώ βρίσκεστε στη Ρόδο. Συνδυάστε το Μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας με ελεύθερο χρόνο στην παραλία, η οποία πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και ταξιδιωτικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Μετά την αποβίβασή σας από το πλοίο, θα σας υποδεχτεί ο συνοδός  σας στο Λιμάνι της Ρόδου. Μαζί θα φτάσετε στο πλήρως κλιματιζόμενο όχημα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Θα οδηγηθείτε κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού και μετά από σχεδόν 40 λεπτά από τη γραφική διαδρομή θα φτάσετε στην Κολυμπία. Ακριβώς έξω από την Κολυμπία το όχημά σας θα στρίψει για το δρόμο προς τη Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας. Ο δρόμος καλύπτει το μισό της πορείας πάνω στο λόφο. Από αυτό το σημείο αυτό θα πρέπει να περπατήσετε μέχρι το λόφο και τέλος να ανεβείτε 350 σκαλιά. Στην κορυφή του λόφου θα βρείτε τη μικροσκοπική βυζαντινή Εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 240 μέτρων, με εκπληκτική θέα στην ακτή, βόρεια προς την Κολυμπία και νότια προς την Παραλία Τσαμπίκα και προς τη Λίνδο, η οποία κάνει την επίπονη ανηφορική προσπάθεια  να αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε!

Ο θρύλος λέει ότι η προσευχή προς την Παναγία Τσαμπίκα, τη Θεά της γονιμότητας στη Ρόδο, κάνει άτεκνες γυναίκες ικανές να αποκτήσουν παιδί, αλλά πρέπει να περπατήσουν τα σκαλιά ξυπόλητες. Εάν ο η προσευχή εισακουστεί οι πιστοί πρέπει να ονομάζουν το παιδί τους Τσαμπίκο, εάν είναι αγόρι και Τσαμπίκα, αν είναι κορίτσι.

Μετά από την επίσκεψη στη Μονή θα περπατήσετε μέχρι το λεωφορείο σας και σύντομα θα είστε στη διάσημη Παραλία Τσαμπίκα, την οποία θαυμάζατε λίγο πριν από την κορυφή του λόφου.

Θα έχετε περίπου 2 ώρες ελεύθερο χρόνο για να περάσετε στην παραλία και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες και υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ για όσους προτιμούν περισσότερο από το κολύμπι. Μπορείτε επίσης να πάρετε κάτι για φαγητό σ’ ένα από τα μικρά κυλικεία που σερβίρουν κάθε είδους σνακ.

Ο συνοδός σας θα σας ενημερώσει για το σημείο συνάντησης και την ώρα συνάντησης για να επιβιβαστείτε στο όχημά σας για το ταξίδι επιστροφής στο λιμάνι.

Μετά την αναχώρηση του πλοίου σας, χαλαρώστε ενώ βλέπετε τις φωτογραφίες μοναδικών στιγμών της μέρας που πέρασε.

Αξιοθέατα

 • Λιμάνι της Ρόδου
 • Κολύμπια
 • Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκα
 • Παραλία Τσαμπίκα

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν κατάλληλα ρούχα για τους χώρους όπως μοναστήρια και οι εκκλησίες (δεν επιτρέπονται σορτς, καπέλα, οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Last minute κρατήσεις:Δεχόμαστε κρατήσεις έως και 24 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας. Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες κατόπιν ζήτησης!

COVID-19 HEALTH AND SAFETY MEASURES

«Στο GeoTravel οι υψηλότερες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας.

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο ελληνικός οργανισμός δημόσιας υγείας (EODY) για τη διατήρηση των τελευταίων πρωτοκόλλων υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού.

Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, ασπίδες και προαιρετικά γάντια) και η θερμοκρασία παρακολουθείται καθημερινά για να εξασφαλιστεί μια ασφαλής ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.

Όλα τα οχήματά μας καθαρίζονται τακτικά και όλα τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο, οι πλευρικοί τοίχοι, οι κάδοι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται μετά την χρήση.

Επιπλέον, τα απολυμαντικά χεριών είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες και το προσωπικό πριν μπουν στο γραφείο ή στο όχημα.

Λόγω των περιορισμών COVID-19,  σύστημα ακουστικών (με επιπλέον χρέωση) προτείνεται να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ταξιδιώτες και το προσωπικό, κυρίως κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων για να τηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.»

 

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα από το Λιμάνι της Ρόδου και επιστροφή
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματία ξεναγού ή συνοδού
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία
 • Έξοδα για φαγητό και ποτά
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει ότι δεν αναφέρεται ως συμπεριλαμβανόμενο.

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας

 • DD slash MM slash YYYY
 • 11+ χρονών
 • 2-11 χρονών
 • 0-2 χρονών
 • εάν ΝΑΙ θα ισχύουν επιπλέων χρεώσεις