Διάρκεια

6 ώρες

Προορισμός

Λιμάνι Μυκόνου - Αρχαία Δήλος - Χώρα Μυκόνου

Σχετικά με την Περιήγηση

Εκεί στη μέση του Αιγαίου βρίσκεται το μικρό νησί που ονομάζεται Δήλος και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αδράξτε την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με τη γενέτειρα δύο θεών, της Άρτεμις και του Απόλλωνα και να ανακαλύψετε τη γραφική Χώρα της Μυκόνου σε αυτή την εκδρομή μισής μέρας.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και ταξιδιωτικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

 

Πληροφορίες

Όταν φτάσετε στο Λιμάνι της Μυκόνου, θα συναντήσετε τον επαγγελματία ξεναγό σας και θα ξεκινήσετε με το πλοίο που θα σας μεταφέρει στην Αρχαία Δήλο.

Η Δήλος είναι ένα ιερό νησί, αφού ήταν ένας από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας στην αρχαία Ελλάδα και μέχρι σήμερα πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι από το μαγευτικό αυτή νήσο προέρχεται μια τεράστια ενέργεια από την οποία η Μύκονος αποκομίζει όλη την ακαταμάχητη γοητεία της. Καθώς ο ξεναγός θα σας μιλάει για την ιστορία, θα επισκεφθείτε τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα, το Ιερό της Αρτέμιδος, την Παλιά πόλη και το Θέατρο και φυσικά θα περπατήσετε στην Οδό των Λεόντων.

Αργότερα θα επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα αρχαϊκά, κλασικά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά γλυπτά και μια τεράστια συλλογή πλοίων και μικρών αντικειμένων καθημερινής χρήσης από όλες αυτές τις περιόδους.

Στη συνέχεια, θα επιστρέψετε στη Χώρα με τα γραφικά  «σοκάκια» γεμάτα καφετέριες και μπαρ, όπου θα  φωτογραφηθείτε και θα φωτογραφήσετε τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια. Θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή αγορά ψαριών, τη μαγευτική περιοχή της Μικρής Βενετίας, το Δημοτικό Μέγαρο και την Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, που κοσμείται από το άγαλμα της ηρωίδας του Ελληνικού Πολέμου Ανεξαρτησίας εναντίον των Οθωμανών. Καθώς συνεχίζετε την περιήγησή σας, δεν θα παραλείψετε να φωτογραφηθείτε κάτω από τους παλιούς διάσημους ανεμόμυλους που χτίστηκαν τον 16ο αιώνα.

Επιστροφή στο πλοίο με τα πόδια ή με μεταφορά με λεωφορείο.

Αξιοθέατα

 • Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Δήλου
 • Αρχαιολογικό μουσείο Δήλου
 • Ναός του Απόλλωνα
 • Ιερό της Αρτέμιδος
 • Οδός των Λιονταριών
 • Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
 • Χώρα Μυκόνου
 • Ανεμόμυλοι
 • Μικρή Βενετία
 • Πλατεία Μαντώ Μαυρογέννους
 • Δρόμος Ματογιάννη

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Last minute κρατήσεις:Δεχόμαστε κρατήσεις έως και 24 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας. Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες κατόπιν ζήτησης!

COVID-19 HEALTH AND SAFETY MEASURES

«Στο GeoTravel οι υψηλότερες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας.

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο ελληνικός οργανισμός δημόσιας υγείας (EODY) για τη διατήρηση των τελευταίων πρωτοκόλλων υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού.

Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, ασπίδες και προαιρετικά γάντια) και η θερμοκρασία παρακολουθείται καθημερινά για να εξασφαλιστεί μια ασφαλής ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.

Όλα τα οχήματά μας καθαρίζονται τακτικά και όλα τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο, οι πλευρικοί τοίχοι, οι κάδοι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται μετά την χρήση.

Επιπλέον, τα απολυμαντικά χεριών είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες και το προσωπικό πριν μπουν στο γραφείο ή στο όχημα.

Λόγω των περιορισμών COVID-19,  σύστημα ακουστικών (με επιπλέον χρέωση) προτείνεται να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ταξιδιώτες και το προσωπικό, κυρίως κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων για να τηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.»

 

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα από το νέο Λιμάνι της Μυκόνου στη Χώρα και επιστροφή (αν χρειαστεί)
 • Μεταφορά με βάρκες στο Νησί της Δήλου
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματία ξεναγού ή συνοδού
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Εισιτήρια εισόδου στον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου & Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου: Πλήρες: €12, Μειωμένο: €6
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει ότι δεν αναφέρεται ως συμπεριλαμβανόμενο.

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας

 • DD slash MM slash YYYY
 • 11+ χρονών
 • 2-11 χρονών
 • 0-2 χρονών
 • εάν ΝΑΙ θα ισχύουν επιπλέων χρεώσεις