Διάρκεια

3 ώρες

Προορισμός

Λιμάνι Κατακόλου - Ολυμπία

Σχετικά με την Περιήγηση

Απολαύστε μια εκδρομή  στην Αρχαία Ολυμπία, τον δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας στην ειδική τιμή 15 €! 

Πληροφορίες

Ανακαλύψτε τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων σε αυτή την 3ωρη εκδρομή για επιβάτες κρουαζιέρας χωρίς ξεναγό από το Κατάκολο. Μετά την αποβίβαση παρακαλούμε να προχωρήσετε μέσω του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας και βγείτε από το χώρο του λιμένα. Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε το γραφείο μας 30 μέτρα από την κύρια έξοδο του λιμανιού, στα αριστερά σας. Οι αντιπρόσωποι της GeoTravel θα σας βοηθήσουν να εκδώσετε τα εισιτήριά σας και να κάνετε κράτηση των θέσεών σας. Η περιήγηση αρχίζει περίπου 1-1 ½ ώρες μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι. Επιβιβαστείτε σε ένα πλήρως κλιματιζόμενο όχημα με επαγγελματίες οδηγούς και κατευθυνθείτε στην Ολυμπία διασχίζοντας γραφικά χωριά και τοπία της Ηλείας.

Κατά την άφιξή σας στην Ολυμπία, το λεωφορείο σταματά 100μ μακριά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου.

Περιπλανηθείτε στον τόπο όπου ζούσαν και εκπαιδεύονταν οι αρχαίοι αθλητές, έκαναν θυσίες στους θεούς και αγωνίζονταν, ενώ παράλληλα θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική σοφία των αρχαίων Ελλήνων στα ερείπια. Ανακαλύψτε τον τόπο όπου ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα κάθε τέσσερα χρόνια για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανατρέξτε πίσω στην ιστορία, τρέξτε στο Αρχαίο Στάδιο και ακολουθήστε τα βήματα των πρώτων αθλητών.

Συνεχίστε την περιήγησή σας και επισκεφθείτε το παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Ανακαλύψτε σημαντικά αρχαία ευρήματα από το χώρο, όπως το μοναδικό  Άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη.

Εναλλακτικά , μπορείτε να απολαύσετε μια σύντομη στάση στη σύγχρονη πόλη της Ολυμπίας, όπου μπορείτε να ψωνίσετε σε παραδοσιακά καταστήματα με σουβενίρ, να χαλαρώσετε σε μια από τις καφετέριες ή ακόμα και να δοκιμάσετε εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα σε μια από τις τοπικές ταβέρνες.

Μετά το τέλος της περιήγησης, θα επιστρέψετε στο λιμάνι εγκαίρως για την αναχώρηση του πλοίου σας.

Αξιοθέατα

 • Κλασικός ναός του Δία
 • Ναός της Ήρας
 • Παλαίστρα
 • Το Φιλιππείον
 • Τo Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας
 • Τo Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
 • Τo μαρμάρινο Άγαλμα της Νίκης
 • Το μαρμάρινο Άγαλμα του Ερμή από τον Πραξιτέλη

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Η τιμή αφορά ενήλικες ανά άτομο. Για παιδιά κάτω των 10 ετών ισχύει ειδική τιμή των 10€ ανά παιδί. Τα βρέφη ηλικίας έως 2 ετών είναι δωρεάν στην αγκαλιά του γονέα.
 • Πάρτε μαζί σας αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω  ολισθηρών διαδρομών.

COVID-19 HEALTH AND SAFETY MEASURES

«Στο GeoTravel οι υψηλότερες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας.

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο ελληνικός οργανισμός δημόσιας υγείας (EODY) για τη διατήρηση των τελευταίων πρωτοκόλλων υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού.

Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, ασπίδες και προαιρετικά γάντια) και η θερμοκρασία παρακολουθείται καθημερινά για να εξασφαλιστεί μια ασφαλής ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.

Όλα τα οχήματά μας καθαρίζονται τακτικά και όλα τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο, οι πλευρικοί τοίχοι, οι κάδοι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται μετά την χρήση.

Επιπλέον, τα απολυμαντικά χεριών είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες και το προσωπικό πριν μπουν στο γραφείο ή στο όχημα.

Λόγω των περιορισμών COVID-19,  σύστημα ακουστικών (με επιπλέον χρέωση) προτείνεται να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ταξιδιώτες και το προσωπικό, κυρίως κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων για να τηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.»

 

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία:                                           πληρωμή 50% επί του συνόλου
3-6 ημέρες πριν από την υπηρεσία:                                       καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση:          καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.
3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

 

Από:
15€

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Μεταφορά με κλιματιζόμενο όχημα από το λιμάνι του Κατάκολου προς την Ολυμπία και επιστροφή
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Εισιτήρια εισόδου στον Αρχαιολογικό χώρο & μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας: Πλήρες: € 12, Μειωμένο: € 6
 • Εξυπηρέτηση ξεναγού
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει ότι δεν αναφέρεται ως συμπεριλαμβανόμενο

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας

 • DD slash MM slash YYYY
 • Please enter a number from 1 to 20.
  11+ χρονών
 • Please enter a number from 0 to 20.
  2-11 χρονών
 • Please enter a number from 0 to 20.
  0-2 χρονών
 • 0,00 €