Διάρκεια

7 ημέρες

Προορισμός

Θεσσαλονίκη - Φίλιπποι - Καβάλα - Βέροια - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Αθήνα

Σχετικά με την Περιήγηση

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

«Tailor made» πολυήμερες εκδρομές! Οι πολυήμερες εκδρομές προσαρμοσμένες στα γούστα σας,  σας προσφέρουν την ελευθερία να δημιουργήσετε τις περιπέτειες των ονείρων σας. Με το GeoTravel μπορείτε να σχεδιάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα, έχοντας το έμπειρο προσωπικό μας να δημιουργήσει το τέλειο πρόγραμμα για εσάς και την παρέα σας, με βάση αποκλειστικά τις επιθυμίες σας.

 

Πληροφορίες

Ας αρχίσουμε αυτήν την 7 ήμερη θρησκευτική περιοδεία ξεκινώντας από τη «Νύμφη του Θερμαϊκού» την όμορφη στη Θεσσαλονίκη. Επισκεφθείτε τους Φίλιππους, το «βαπτιστήριο» και την «αρχαία Νεάπολη» στην Καβάλα, όπου ο απόστολος Παύλος ξεκίνησε το ιεραποστολικό έργο του στην Ευρώπη. Θεσσαλονίκη, περιήγηση στην πόλη με τον Λευκό Πύργο, τα μνημεία του Καίσαρα Γαλάριου και την παλαιότερη εκκλησία την Ροτόντα της Θεσσαλονίκης. Συνεχίστε την περιήγησή σας στην περιοχή των Εβραίων στη Βέροια. Επισκεφθείτε τα Μετέωρα, ένα συγκρότημα  μοναστηριών αιώνων με ανεκτίμητους ιστορικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς, που στέκονται ανάμεσα στη Γη και τον Ουρανό στην κορυφή τεράστιων βράχων. Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, κατευθυνόμαστε προς την Αθήνα. Επισκεφθείτε την Αρχαία Αγορά, όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε για πρώτη φορά το λόγο του Θεού μπροστά στους Αθηναίους. Φυσικά, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ακρόπολη ως την τελευταία στάση πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο για ταξίδι επιστροφής.

Δρομολόγιο

1η Hμέρα: Θεσσαλονίκη
Καθώς φτάνετε στο διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, θα σας συναντήσουν ο οδηγός και ο ξεναγός σας και θα ξεκινήσετε την πολυήμερη περιήγησή σας με μια σύντομη περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα καταλήξετε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη.

2η Hμέρα: Φίλιπποι – Καβάλα (FD)
Πάρτε το πρωινό σας στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρήστε για την πόλη της Καβάλας. Θα σταματήσετε στην Απολλωνία και θα δείτε τον τόπο όπου ο Άγιος Παύλος κήρυξε το λόγο του Θεού. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε την Αμφίπολη και θα δείτε τα νέα ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών. Θα κατευθυνθείτε προς τους Φιλίππους και θα επισκεφτείτε την αγορά και το Βαπτιστήριο.
Θα επισκεφθείτε την πόλη της Καβάλας το απόγευμα και θα θαυμάστε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης και το μοναστήρι του Αγίου Σίλα. Θα πάρετε μεσημεριανό γεύμα και θα έχετε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

3η Hμέρα: Θεσσαλονίκη (FD)
Απολαύστε το πρωινό σας στο ξενοδοχείο πριν αναχωρήσετε για μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Θαυμάστε τον Λευκό Πύργο και τα μνημεία που ίδρυσε ο Καίσαρας Γαλέριος, όπως τη Καμάρα, το παλάτι του Γαλέριου και την τεράστια εκκλησία Ροτόντα. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στην Άνω Πόλη, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το παλιό κάστρο της Θεσσαλονίκης. Πάρτε μεσημεριανό γεύμα σ’ ένα από τα εστιατόρια στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επισκεφθείτε το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

4η Hμέρα: Βέροια (FD)
Μετά το πρωινό σας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσετε για την εκδρομή σας στη Βέροια. Θα κάνετε μια περιήγηση στα αξιοθέατα μέσα  στην πόλη και επίσης θα επισκεφθείτε την εκκλησία του Χριστού. Απολαύστε μεσημεριανό γεύμα σ’ ένα επιλεγμένο παραδοσιακό εστιατόριο και στη συνέχεια συνεχίστε την περιήγησή σας και επισκεφθείτε την περιοχή των Εβραίων όπου βρίσκεται το “Βήμα του Αγίου Παύλου” διακοσμημένο με όμορφα ψηφιδωτά. Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στη Θεσσαλονίκη για δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η Hμέρα: Θεσσαλονίκη – Καλαμπάκα (FD)
Πάρτε το πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρήστε για Καλαμπάκα. Θα γευματίσετε σε ένα επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα  αναχωρήστε για την επίσκεψή σας στα μοναστήρια των Μετεώρων, ένα μοναδικό συγκρότημα από ιστορικά μοναστήρια χτισμένο στην κορυφή πέτρινων πυλώνων ενός ιδιαίτερου γεωλογικού φαινομένου.  Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα.

6η Hμέρα: Καλαμπάκα – Αθήνα
Θα αναχωρήσετε μετά το πρωινό για την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, για να επισκεφτείτε τον Ιερό χώρο της Ακρόπολης. Στην Αρχαία Αγορά θα επισκεφτείτε επίσης το βήμα όπου ο Άγιος Παύλος κήρυξε για πρώτη φορά τον λόγο του Θεού μπροστά στους Αθηναίους. Στη συνέχεια, θα απολαύσετε ένα μεσημεριανό γεύμα στην Πλάκα και ελεύθερο χρόνο για ψώνια στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Αθήνα.

7η Hμέρα: Αθήνα
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσετε με το λεωφορείο και θα κάνετε μια τελευταία περιήγηση στην Αθήνα και θα κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο. Τέλος της περιήγησης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν κατάλληλα ρούχα στις εκκλησίες και στα μοναστήρια (δεν επιτρέπονται σορτς, καπέλα, οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο ως εξής: 5 * ξενοδοχεία – 4 € ανά δωμάτιο/ ανά διανυκτέρευση, 4 * – 3 € ανά δωμάτιο/ ανά διανυκτέρευση, 3 * – 1,5 € ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση, 2 * και διαμερίσματα -0,50 € ανά δωμάτιο /ανά διανυκτέρευση.
 • Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση / χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

COVID-19 HEALTH AND SAFETY MEASURES

«Στο GeoTravel οι υψηλότερες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας.

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο ελληνικός οργανισμός δημόσιας υγείας (EODY) για τη διατήρηση των τελευταίων πρωτοκόλλων υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού.

Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, ασπίδες και προαιρετικά γάντια) και η θερμοκρασία παρακολουθείται καθημερινά για να εξασφαλιστεί μια ασφαλής ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.

Όλα τα οχήματά μας καθαρίζονται τακτικά και όλα τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο, οι πλευρικοί τοίχοι, οι κάδοι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται μετά την χρήση.

Επιπλέον, τα απολυμαντικά χεριών είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες και το προσωπικό πριν μπουν στο γραφείο ή στο όχημα.

Λόγω των περιορισμών COVID-19,  σύστημα ακουστικών (με επιπλέον χρέωση) προτείνεται να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ταξιδιώτες και το προσωπικό, κυρίως κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων για να τηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.»

 

Όροι και Προϋποθέσεις

Γενικοί Όροι Συμμετοχής σε Οργανωμένο Ταξίδι

Ακύρωση θέσης σε οργανωμένη εκδρομή (γκρουπ) είναι δυνατόν να γίνει από μέρους των εκδρομέων. Το γραφείο μας όμως σαν «Διοργανωτής» είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνεργάτες του (ξενοδοχείο, εστιατόριο, ξεναγοί,  λοιπές υπηρεσίες), τους οποίους οφείλει να αποζημιώσει σε περίπτωση ακυρώσεων βάσει των συμφωνιών που έγιναν.
Κάθε οργανωτής έχει διαφορετικούς όρους ακυρωτικών. Η συνήθης γραμμή για ακυρώσεις είναι 30 μέρες πριν την εκκίνηση της εκδρομής  η απώλεια της προκαταβολής, και για ακυρώσεις 10-15 μέρες πριν είναι η απώλεια (και χρέωση) του συνολικού ποσού.

Το γραφείο μας έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που δεν εξοφληθεί ο λογαριασμός μέχρι την ώρα αναχώρησης, να τον ζητήσει με κάθε νόμιμο μέσο.

Επίσης το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει την εκδρομή, εφόσον υπάρξουν ειδικοί λόγοι που την επιβάλλουν. Στις παραπάνω περιπτώσεις, δε γίνεται αποδεκτή καμία απαίτηση χρημάτων, εκτός από την επιστροφή αυτών που κατέβαλε ο εκδρομέας.

Σε ειδικές περιπτώσεις (ανωτέρας βίας που αποδεικνύεται με επίσημα κρατικά έγγραφα) το γραφείο μας θα διερευνήσει όλες τις πιθανότητες διεκδίκησης επιστροφής χρημάτων από τους προμηθευτές.

Οι όροι που αναλύουν τις επιστροφές χρημάτων και τα ακυρωτικά είναι τελείως διαφορετικοί σε κάθε προμηθευτή ( ξενοδόχους, μεταφορικές εταιρίες, κλπ) και ο Ταξιδιώτης πρέπει πριν την καταβολή προκαταβολής να ζητήσει να ενημερωθεί για τους όρους ακυρωτικών της συγκεκριμένης εκδρομής.

Το γραφείο μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για ελλιπή  ενημέρωση των πελατών του από αμέλεια του πελάτη να ενημερωθεί για τους όρους  της εκδρομής που αγοράζει. Ζητήστε μας λεπτομερώς πλήρη ενημέρωση για το ταξιδιωτικό προϊόν πριν την κατάθεση της προκαταβολής.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

Αποδοχή των Όρων Συμμετοχής

Η συμμετοχή και καταβολή προκαταβολής των εκδρομέων σε οποιαδήποτε εκδρομή του γραφείου μας, ή/και η αγορά οποιουδήποτε ταξιδιωτικού προϊόντος , σημαίνει την αυτόματη και χωρίς καμία επιφύλαξη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα
 • Υπηρεσίες επαγγελματίας ξεναγών και συνοδών
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία (με πρωινό η με πρωινό και βραδινό γεύμα)
 • Τέλη στάθμευσης
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου
 • Μεσημεριανά γεύματα
 • Ποτά (εκτός αν ορίζεται ως συμπεριλαμβανόμενο)
 • Εισιτήρια εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μοναστήρια κτλ.
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει ότι δεν αναφέρεται ως συμπεριλαμβανόμενο.

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας