Ταξιδιωτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Είναι τώρα ένας χρόνος που η πανδημία άλλαξε τη ζωή μας, είναι ένας χρόνος που ο τομέας  του τουρισμού καλύπτεται από πυκνή ομίχλη. Είναι σαν κάποιος να πάτησε το κουμπί παύσης στην αγαπημένη του ταινία και συνέχισε να κοιτάζει τη μαύρη οθόνη!

Αργά, ωστόσο, κάτι κινείται, ανάμεσα σε χίλιες αμφιβολίες και ερωτήσεις, σιωπηλά, τα κρουαζιερόπλοια ξεκίνησαν κε πάλι το ταξίδι τους.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε μπροστά σε αυτήν την οθόνη, να φανταστούμε πώς μπορεί κανείς να κάνει μια κρουαζιέρα σήμερα, ή να ακούσουμε τη εμπειρία εκείνων που πραγματικά έχουν κάνει  αυτό το ταξίδι και έχουν μια πραγματική εκδοχή των γεγονότων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να αναφέρω την Ιταλίδα blogger Francesca Tornar, ειδική στα ταξίδια και τις κρουαζιέρες, η οποία με το άρθρο της «να πάμε κρουαζιέρα είναι δυνατόν», (το άρθρο είναι στα ιταλικά)

https://zonacrociera.it/andare-in-crociera-si-puo/

μας έδωσε την ελπίδα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά!

Η Francesca λέει ότι ήταν αρκετά τυχερή για να μπει σε ένα κρουαζιερόπλοιο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δύο φορές, ξεκινώντας γνωρίζοντας τι θα αντιμετώπιζε: τεστ Covid19, μάσκα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, κοινωνικές αποστάσεις και προστατευόμενες εκδρομές. Δηλώνει επίσης ότι οι δύο εμπειρίες έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της, υπογραμμίζοντας μια θετική πλευρά που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί: “στο κρουαζιερόπλοιο μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά που έξω απαγορεύονται.

Μπορούμε να πάμε στο γυμναστήριο, στο θέατρο, μπορούμε να δειπνήσουμε σε εστιατόριο, να βουτήξουμε στην πισίνα και ακόμη και να χαλαρώσουμε στο τζακούζι.

Αν το σκεφτόμαστε, έχει δίκιο, σε μια κρουαζιέρα μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς!

Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος κρουαζιέρας έχει αλλάξει, αλλά τι δεν άλλαξε φέτος;

Η ζωή σε τελική ανάλυση είναι μια συνεχής εξέλιξη, απλώς πρέπει να αποφασίσουμε να την αποδεχτούμε και να μην παραμείνουμε σε αναμονή για κάποιον να πατήσει ξανά το κουμπί παύσης για εμάς!

Ας ακούσουμε λοιπόν τις φωνές εκείνων που έχουν ζήσει αυτή τη νέα ταξιδιωτική εμπειρία, ίσως θα μας βοηθήσουν να είμαστε γενναίοι και να προγραμματίσουμε την επόμενη κρουαζιέρα μας με απόλυτη ασφάλεια!

You May Also Like