Διάρκεια

Όλη Μέρα

Προορισμός

Μυστράς - Σπάρτη

Σχετικά με την Περιήγηση

Επιστρέψτε στο παρελθόν συμμετέχοντας  σε αυτήν την περιήγηση στην Αρχαία Ελλάδα. Μάθετε την ιστορία ανακαλύπτοντας τα κρυμμένους θησαυρούς της στις μαγικές τοποθεσίες του Βουνού Ταΰγετο και επισκεφθείτε το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. 

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Επιβιβαστείτε στο πλήρως κλιματιζόμενο όχημα σας και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι στην εξοχή και τα χωριά ανάμεσα στα βουνά και τους λόφους που περνούν μέσα από φαράγγια, σήραγγες, σπηλιές και καταπράσινα δάση πριν θα φτάσετε στο Μυστρά.

Ο Μυστράς, το καλύτερα διατηρημένο παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης με τείχη στην ελληνική περιοχή, είναι σήμερα μια μόνιμη πόλη-φάντασμα που συναρπάζει τον σύγχρονο ταξιδιώτη με το κάστρο, τις εκκλησίες και το ανακτορικό σύμπλεγμα της κυρίαρχης βυζαντινής δυναστείας, μαρτυρώντας το παρελθόν του. Γίνετε ο ιππότης ή η πριγκίπισσα των παιδικών σας παραμυθιών στη Βυζαντινή πόλη του Μυστρά. Περιπλανηθείτε στην πόλη του κάστρου και νιώστε μέσα από τη σιωπή το απόλυτο μεγαλείο της πόλης: το Παλάτι των Δεσποτών, τα σπίτια των Λάσκαρης και του Φραγκοπούλου, τον όμορφο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και τα εντυπωσιακά Μοναστήρια της Παναγίας Παντάνασσας και της Παναγίας Περίβλεπτου. Τα μνημεία της περιοχής μένουν σιωπηλά και έχουν ιστορίες για να πουν πέρα ​​από τη φαντασία, για απαγορευμένες βεντέτες μεταξύ οικογενειών και παραμυθιών και θρύλων της παλιάς εποχής.Ο συνοδός η ο ξεναγός σας θα σας ενημερώσει για τη μακρά ιστορία των πολέμων που ακολούθησαν και τους μεταβαλλόμενους κατακτητές. Θα ξεκινήσετε από την επάνω πύλη και η διαδρομή που θα ακολουθήσετε οδηγεί απαλά προς τα κάτω στην πύλη εξόδου.

Αφήνοντας πίσω σας τη βυζαντινή πόλη του Μυστρά, θα συνεχίσετε την περιήγησή σας στην πόλη της Σπάρτης. Περιτριγυρισμένο από τα βουνά Ταΰγετος και Πάρνωνα, η Σπάρτη ήταν το βασίλειο του Μενέλαου και της όμορφης βασίλισσας του, η πιο όμορφη από όλες τις θνητές γυναίκες της εποχής της, η Ελένη. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη της Σπάρτης. Βεβαιωθείτε ότι θα επισκεφτείτε το σύγχρονο χάλκινο άγαλμα του Λεωνίδα, Βασιλιά της Σπάρτης, ο οποίος με τους 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές του πολεμούσε τον ισχυρό περσικό στρατό στη Μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ. Το άγαλμα βρίσκεται κοντά στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Σπάρτης, με τη διάσημη απάντηση “Μολών Λαβέ” στο μαρμάρινο πλίνθο της.

Διαφορετικά μπορούμε να οργανώσουμε για εσάς και την παρέα σας μεσημεριανό γέυμα * σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα όπου ο οικοδεσπότης σας θα σας περιποιηθεί με αυθεντικό ελληνικό «μεζέ».

Μετά από αυτήν την αξέχαστη βυζαντινή αρχαία εμπειρία, θα επιστρέψετε στο όχημά σας για ταξίδι επιστροφής

 

Αξιοθέατα

 • Μυστράς
 • Βυζαντινή πόλη του Μυστρά
 • Παλάτι των Δεσποτών
 • Σπίτια του Λάσκαρη και του Φραγκοπούλου
 • Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημήτριου
 • Μοναστήρι της Παναγίας Παντάνασσας
 • Μοναστήρι της Παναγίας Περίβλεπτου
 • Βασίλειο του Μενέλαου
 • 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές
 • Χάλκινο άγαλμα του Λεωνίδα
 • Μάχη των Θερμοπυλών
 • Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Σπάρτης
 • Μολών Λαβέ

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Κατάλληλα ρούχα πρέπει να φοριούνται σε εκκλησίες και στα μοναστήρια (δεν επιτρέπονται σορτς και καπέλα; οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Last minute κρατήσειςΔεχόμαστε κρατήσεις έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας.  Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες  κατόπιν ζήτησης!

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Πριβέ μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο όχημα
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματίας ξεναγού η συνοδού
 • Εισιτήρια εισόδου στην Βυζαντινή πόλη του Μυστρά: Πλήρες: €12, Μειωμένο: €6
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Γεύματα και ποτά*(μπορούν να οργανωθούν με επιπλέον κόστος ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη)
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται και όσα δεν αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας