Διάρκεια

4 ½ ώρες

Προορισμός

Κάστρο - Κυλλήνη - Ήλιδα

Σχετικά με την Περιήγηση

Η Ηλεία έχει πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και έχει πολλά αξιοθέατα οποία εγγυώνται αξέχαστες στιγμές. Κάστρο Χλεμούτσι, Μονή Βλαχερνών και Αρχαία Ήλιδα, μια αγαπημένη πρόταση για σύντομη απόδραση.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Επιβιβαστείτε σε πλήρως κλιματιζόμενο όχημα και ξεκινήσετε την περιήγησή σας. H πρώτη μας στάση, το μεσαιωνικό Κάστρο Χλεμούτσι.

Χλεμούτσι ή Chateau Clermont είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου στο δυτικότερο ακρωτήρι της Πελοποννήσου. Ιδρύθηκε στα 1220-1223 από τον ηγεμόνα Γοδεφφείδο Α’ Βιλλεαρδουίνο και αποτέλεσε το ισχυρότερο φρούριο του φράγκικου πριγκιπάτου της Αχαΐας. Μετά το τέλος της Φραγκοκρατίας άρχισε σταδιακά να χάνει το σημαντικό του ρόλο στην άμυνα της περιοχής. Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται στο κάστρο για τα τελευταία 20 χρόνια. Ορισμένες από τις αίθουσες φιλοξενούν σήμερα μουσείο με εκθέσεις από τη μεσαιωνική και φράγκικη περίοδο της περιοχής.

Τελειώνοντας την περιήγησή σας στο Κάστρο Χλεμούτσι, θα επιστρέψετε στα καθίσματα του οχήματος σας και μετά από μια σύντομη διαδρομή (περίπου 15 λεπτά) θα φτάσετε στην επόμενη στάση σας, Μονή Βλαχερνών. Αυτό το μοναστήρι κοντά στην Κυλλήνη, χτίστηκε γύρω στο 12ο αιώνα και συνδέεται άμεσα με την Κωνσταντινούπολη, διαθέτει καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία από την ανατολή και τη δύση. Οι τοιχογραφίες του είναι ιδιαίτερης ομορφιάς.
Μετά από αυτή τη σύντομη στάση θα επισκεφτείτε την Αρχαία Ήλιδα σαν τελευταία στάση. Μετά από περίπου μισή ώρα οδήγησης φτάνουμε στη μία από τις σημαντικότερες ελληνικές πόλεις στην αρχαιότητα.

Η Ήλιδα ήταν η πρωτεύουσα του νομού Ηλείας και διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθε 4 χρόνια. Η πόλη της Ήλίδας είχε πολλούς ναούς και ιερά, όπως ο Ναός των Χαρίτων, ο Ναός του Σελινιού, ο Ναός του Άδη, το Ιερό του Τυχαίου, το Ιερό του Διονύσου, το Ιερό του Αχιλλέα και πολλά άλλα. Η πόλη είδε μεγάλη ευημερία, μέχρι τον 4ο αιώνα, όταν εμφανίστηκαν αργά τα πρώτα σημάδια πτώσης. Το τελικό τέλος ήρθε μερικούς αιώνες αργότερα, με τον καταστροφικό σεισμό του 6ου αιώνα  Μ.Χ. Μετά από σεισμό η πόλη εντοπίστηκε για πρώτη φορά από ταξιδιώτες τον 19ο αιώνα, αφού τα ερείπια της ήταν ακόμη ορατά. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως πολλά τεχνουργήματα. Όλα συγκεντρώθηκαν από το 1981 σε μια συλλογή, την Αρχαιολογική Συλλογή της Ήλιδας, η οποία περιλαμβάνει ευρήματα από την Πρωτοελλαδική έως τη Ρωμαϊκή περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των βάζων, ειδωλίων, αγαλμάτων, όπλων και πολλά άλλα. Μεγάλη σημασία έχει το μωσαϊκό πάτωμα ενός αρχοντικού του 3ου αιώνα Μ.Χ., με απεικονίσεις των Εννέα Μουσών.

Αφήνοντας πίσω μας τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ήλίδας αρχίζουμε το ταξίδι επιστροφής.

Αξιοθέατα

 • Κάστρο Χλεμούτσι (Chateau Clermont)
 • Γοδεφφείδο Α’ Βιλλεαρδουίνο
 • Φραγκική περίοδος
 • Μονή Βλαχερνών
 • Κυλλήνη
 • Αρχαία Ήλιδα
 • Ναός των Χαρίτων, Ναός του Σελινιού, Ναός του Άδη,  Ιερό του Τυχαίου, Ιερό του Διονύσου, Ιερό του Αχιλλέα
 • Αρχαιολογική Συλλογή της Ήλιδας
 • 9 Μούσες
 • Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της Αρχαίας Ήλίδας

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν κατάλληλα ρούχα για τους χώρους όπως μοναστήρια και οι εκκλησίες (δεν επιτρέπονται σορτς, καπέλα, οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Last minute κρατήσεις:Δεχόμαστε κρατήσεις έως και 24 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας. Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες κατόπιν ζήτησης!

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Πριβέ μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο όχημα
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματίας ξεναγού η συνοδού
 • Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο Κάστρο Χλεμούτσι: Πλήρες: €4, Μειωμένο: €2
 • Εισιτήρια εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας: Πλήρες: €2, Μειωμένο: €1
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται και όσα δεν αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας