Διάρκεια

6-7 ώρες

Προορισμός

Καλαμάτα

Σχετικά με την Περιήγηση

Πάρτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την όμορφη πόλη της Καλαμάτας, την πόλη του ήλιου, της θάλασσας και της ιστορίας. Γνωρίστε τους ντόπιους, γευτείτε τοπικά προϊόντα, νιώστε την ειλικρίνεια των ανθρώπων, την αγάπη για τη γη και τον πολιτισμό τους, την εξαιρετική φιλοξενία και ζήστε σαν Έλληνας για λίγες ώρες.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Απολαύστε την πρωινή ή απογευματινή περιήγησή σας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στην όμορφη Καλαμάτα.

Βουνό Ταΰγετος κορυφώνεται  πάνω από μια πόλη της οποίας η παραλία φαίνεται να συνεχίζεται για πάντα. Υπάρχουν πολλές πλευρές της Καλαμάτας και αξίζει να τις γνωρίσετε όλες. Ρίξτε μια ματιά στο οχυρωμένο κάστρο του Μεσαίωνα, το μοναστήρι όπου παραδοσιακά χειροποίητα μαντήλια κατασκευάζονται με το χέρι, νεοκλασικά κτίρια, εκκλησίες του 19ου αιώνα, μπουτίκ μόδας, καταστήματα τέχνης και παραδοσιακά καφέ.

Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το επόμενο αποκορύφωμα της περιπέτειας μας είναι η περιήγηση στο Κάστρο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια, ανάμεσα στα ερείπια του  θα βρείτε και το σαλόνι της Ισαμπέλλας και του πατέρα της Γουίλιαμ, και θα νιώσουμε σαν τις πριγκίπισσες και οι ιππότες των παιδικών μας παραμυθιών.

Μετά από αυτό, η Μονή των μοναχών θα μας φέρει πίσω στην πραγματικότητα και τη σύγχρονη ιστορία της Καλαμάτας. Το μοναστήρι βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης που περιβάλλεται από δέντρα και όμορφη φύση. Μέσα στο μοναστήρι, οι μοναχές ήταν οι πρώτες που δίδαξαν πώς να καλλιεργούν τον μεταξοσκώληκα και την τέχνη της ύφανσης μεταξωτών μαντήλι. Στο ίδιο μέρος, το δίδαξαν στις νεαρές γυναίκες της περιοχής. Τα μεταξωτά κασκόλ γίνονται το σήμα κατατεθέν της Καλαμάτας πασίγνωστο σε όλη την Ελλάδα.

Η βόλτα μας συνεχίζεται νότια, προς την παλαιότερη εκκλησία της πόλης, την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα Μ.Χ. Η πλατεία της εκκλησίας, γραφική και γεμάτη καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια, θα σας κάνει να θέλετε να κάτσετε και να ξεκουραστείτε. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά μικρά παραδοσιακά καφέ ή να αγοράσετε αναμνηστικά ή παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Σίγουρα μέχρι τότε θα έχετε πεινάσει. Εφόσον βρίσκεστε στην Καλαμάτα, δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μεσογειακή κουζίνα. Θα έχετε τόσες πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ικανοποιεί τις περισσότερες προτιμήσεις σας.

Ο συνοδός σας θα σας ενημερώσει για την ώρα και το σημείο συνάντησης για το ταξίδι επιστροφής.

Αξιοθέατα

 • Μεσσηνία
 • Πόλη της Καλαμάτας
 • Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας
 • Κάστρο της Καλαμάτας
 • Μοναστήρι των μοναχών
 • Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Κατάλληλα ρούχα πρέπει να φοριούνται σε εκκλησίες και στα μοναστήρια (δεν επιτρέπονται σορτς και καπέλα; οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Last minute κρατήσειςΔεχόμαστε κρατήσεις έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας.  Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες  κατόπιν ζήτησης!

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Πριβέ μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο όχημα
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματίας ξεναγού η συνοδού
 • Εισιτήρια εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσηνίας: Πλήρες: €4, Μειωμένο: €2
 • Εισιτήρια εισόδου στο Κάστρο της Καλαμάτας: Πλήρες: €2, Μειωμένο: €1
 • Πιθανά έξοδα για εισιτήρια εισόδου στο Μοναστήρι των μοναχών
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Γεύματα και ποτά*(μπορούν να οργανωθούν με επιπλέον κόστος ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη)
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται και όσα δεν αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας