Διάρκεια

5 ώρες

Προορισμός

Λιμάνι Ηρακλείου - Κνωσός - Ηράκλειο

Σχετικά με την Περιήγηση

Εξερευνήστε το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού & το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπληκτικής περιήγησης  θα ανακαλύψετε όλα τα μυστικά του μινωικού πολιτισμού.

Συνιστάται για ομάδες άνω των 10 ατόμων και ταξιδιωτικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 48 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Θα συναντήσετε τον ξεναγό σας στο Λιμάνι του Ηρακλείου για να ξεκινήσετε την γεμάτη ανακαλύψεις περιήγησή σας στο Μινωικό Πολιτισμό. Οι επόμενες τρεις στάσεις σας είναι το περίφημο Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Φτάνοντας στο θρυλικό Παλάτι της Κνωσού, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης. Ο ξεναγός θα σας οδηγήσει στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και μέσα από διάφορους σημαντικούς χώρους, όπως την Αίθουσα του θρόνου του βασιλιά Μίνωα, που θεωρείται γιος της Ευρώπης και του Δία. Θα εκπλαγείτε από την κατασκευή του παλατιού, την προηγμένη τεχνολογία, τα πολυτελή υλικά, το αρχιτεκτονικό σχέδιο και τα συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης. Θα θαυμάσετε τις πολύχρωμες στήλες και τις τοιχογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους του παλατιού που απεικονίζουν σκηνές της καθημερινής ζωής και ποικίλες τελετές μιας εκλεπτυσμένης κοινωνίας.

Μετά την εξερεύνηση του παλατιού, θα περπατήσετε το διάσημο Λαβύρινθο των 220.000 τετραφωνικών μέτρων, το έργο του διάσημου Δαίδαλου, που φιλοξένησε τον μυθικό Μινώταυρο.

Η δεύτερη στάση της περιήγησης είναι στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κνωσού. Ανακαλύψτε με τη βοήθεια του οδηγού σας όλα τα μυστικά που κατέχουν τα εκθέματα του μουσείου και μάθετε τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του αρχαίου πολιτισμού.  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φιλοξενεί τη τοιχογραφία του Πρίγκιπα των Κρίκων και του Δίσκου της Φαιστού, ενός από τους μεγάλους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και είναι επίσης ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια στον τομέα της αρχαιολογίας.

Η τελευταία στάση της ημέρας είναι το κέντρο της Πόλης του Ηρακλείου. Ο συνοδός σας θα σας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, στην πλατεία, στη Κρήνη Μοροζίνη στη βρύση των λιονταριών που αγκάλιασαν οι νύμφες που χορεύουν γύρω τους, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από την Ενετική Περίοδο, στην Βενετική Λοτζιά, την Αρχιεπισκοπική Εκκλησία του Αγίου Τίτου. Ελεύθερος χρόνος θα είναι διαθέσιμος για ψώνια στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα βενετσιάνικα κτίρια.

Με την ολοκλήρωση της περιήγησής σας θα επιβιβαστείτε στο πλήρως κλιματιζόμενο όχημα σας για να οδηγηθείτε πίσω στο λιμάνι για την αναχώρηση της κρουαζιέρας σας.

Αξιοθέατα

 • Κνωσός
 • Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού
 • Αίθουσα θρόνου του Βασιλιά Μίνωα
 • Λαβύρινθος
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
 • Τοιχογραφία του Πρίγκιπα των Κρίνων
 • Δίσκος Φαιστού
 • Μινωική συλλογή
 • Ιστορικό κέντρο Ηρακλείου
 • Βασιλική του Αγίου Μάρκου
 • Πλατεία Μοροζίνη
 • Βενετική Λοτζιά
 • Ναός του Αγίου Τιτού

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν κατάλληλα ρούχα για τους χώρους όπως μοναστήρια και οι εκκλησίες (δεν επιτρέπονται σορτς, καπέλα, οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Last minute κρατήσεις:Δεχόμαστε κρατήσεις έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας. Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες κατόπιν ζήτησης!

COVID-19 HEALTH AND SAFETY MEASURES

«Στο GeoTravel οι υψηλότερες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας.

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο ελληνικός οργανισμός δημόσιας υγείας (EODY) για τη διατήρηση των τελευταίων πρωτοκόλλων υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού.

Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, ασπίδες και προαιρετικά γάντια) και η θερμοκρασία παρακολουθείται καθημερινά για να εξασφαλιστεί μια ασφαλής ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.

Όλα τα οχήματά μας καθαρίζονται τακτικά και όλα τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο, οι πλευρικοί τοίχοι, οι κάδοι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται μετά την χρήση.

Επιπλέον, τα απολυμαντικά χεριών είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες και το προσωπικό πριν μπουν στο γραφείο ή στο όχημα.

Λόγω των περιορισμών COVID-19,  σύστημα ακουστικών (με επιπλέον χρέωση) προτείνεται να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ταξιδιώτες και το προσωπικό, κυρίως κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων για να τηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.»

 

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα από το Λιμάνι του Ηρακλείου και επιστροφή
 • Εξυπηρέτηση του επαγγελματία ξεναγού
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Εισιτήρια στον Αρχαιολογικό Χώρο Κνωσού Πλήρες: €15, Μειωμένο: €8
 • Εισιτήρια στον Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Πλήρες: €12, Μειωμένο: €6
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει ότι δεν αναφέρεται ως συμπεριλαμβανόμενο.

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας

 • DD slash MM slash YYYY
 • 11+ χρονών
 • 2-11 χρονών
 • 0-2 χρονών
 • εάν ΝΑΙ θα ισχύουν επιπλέων χρεώσεις