Διάρκεια

Όλη μέρα

Προορισμός

Κυλλήνη - Ζάκυνθος

Σχετικά με την Περιήγηση

Ανακαλύψτε το όμορφο Νησί της Ζακύνθου, το οποίο είναι γεμάτο ιστορία και πολιτισμό. Ρίξτε μια ματιά στη ζωή του νησιού μακριά από τα τουριστικά θέρετρα απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης στο Νησί της Ζακύνθου θα σας δώσουμε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα πιο παραδοσιακά χωριά του νησιού, εντελώς μακριά από τον μαζικό τουρισμό, και σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτα από το χρόνο.

Αφού φτάσετε στη Ζάκυνθο από το Λιμάνι της Κυλλήνης, η περιήγησή μας ξεκινά στην πρωτεύουσα – στην Πόλη της Ζακύνθου.

Η πρώτη μας στάση είναι στο Χωριό Μπόχαλη πάνω από την πόλη, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα και πρώτα κατοικημένα μέρη του νησιού. Υπάρχουν τα ερείπια του παλιού Βενετικού κάστρου και μια εκπληκτική θέα προς την πόλη. Αναπνέουμε λίγο αέρα, απολαμβάνουμε τη θέα, τραβάμε φωτογραφίες και συνεχίζουμε.

Η επόμενη στάση μας είναι το Οινοποιείο Callinico στο Χωριό Καλλιπάδο, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία της Ζακύνθου. Θα μάθουμε εκεί για τη διαδικασία της παραγωγής κρασιού και αφού γίνετε ειδικοί στο τοπικό κρασί, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικές ετικέτες από τα τοπικά κρασιά. Και φυσικά θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό κρασί της Ζακύνθου – Verdea ξηρό λευκό κρασί. Μετά τη  υπέροχη γευσιγνωσία  ταξιδεύουμε νότια στο Xωριό Λιθακιά, όπου επισκεπτόμαστε το ελαιοτριβείο και το Μουσείο Αριστέων. Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στο μουσείο, θα ενημερωθείτε για τον παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου. Για να κατανοήσετε τη σημασία του ελαιόλαδου για το νησί, σημειώστε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ελαιόδεντρα στη Ζάκυνθο! Παλαιές πέτρινες και ξύλινες μηχανές, που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αποτελούν μέρος της έκθεσης του μικρού μουσείου. Και η δοκιμή ελαιόλαδου με σπιτικό ψωμί είναι επίσης μέρος της σύντομης περιοδείας!

Συνεχίζουμε στο δυτικό, ορεινό τμήμα του νησιού και διασχίζουμε τα μικρά παραδοσιακά χωριά Κιλιόμενο, Άγιο Λεόντα, Έξω Χώρα, Μαριές. Στο χωριό Έξω Χώρα θα δείτε την παλαιότερη ελιά στο νησί! Η επόμενη στάση μας θα είναι στο  Μοναστήρι του 15ου αιώνα της Αναφωνήτριας, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για το νησί, καθώς ο προστάτης  Άγιος, ο Άγιος Διονύσιος, ήταν ο ηγούμενος αυτού του μοναστηριού τον 16ο αιώνα. Μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή να αγοράσετε τοπικά προϊόντα, τα οποία μπορείτε να βρείτε μόνο σε εκείνα τα χωριά: διάσημες σταφίδες Ζακύνθου, χειροποίητα αναμνηστικά, μέλι, τοπικό κρασί, ελαιόλαδο και πολλά άλλα.

Φυσικά, το αποκορύφωμα της Ζακύνθου, το Ναυάγιο (Παραλία Ναυάγιο), δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την περιήγηση! Η θέα από ψηλά είναι απλά μαγευτική! Σταματάμε στην πλατφόρμα προβολής, όπου μπορείτε να σταθείτε και να απολαύσετε το τοπίο και να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες.

Αργότερα συνεχίζουμε να οδηγούμε βόρεια στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ένα πολύ γραφικό μέρος, όπου έχουμε μια μακρά στάση για το μεσημεριανό διάλειμμα. Μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα ελεύθερα σε αυτό το μικρό, ήσυχο, ρομαντικό χωριό επιλέγοντας μια ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα.

Μετά από αυτήν τη χαλαρωτική στάση, συνεχίζουμε διασχίζοντας τις όμορφες ανατολικές ακτές της Ζακύνθου για το ταξίδι της επιστροφής.

Αξιοθέατα

 • Λιμάνι Κυλλήνη
 • Νησί του Ζακύνθου
 • Λιμάνι Ζακύνθου
 • Πόλη της Ζακύνθου
 • Χωριό Μπόχαλη
 • Χωριό Καλλιπάδο
 • Οινοποιείο Callinico
 • Χωριό Λιθακιά
 • Μουσείο Αριστέων
 • Χωριά Κιλιόμενο, Άγιος Λέοντας, Έξω Χώρα, Μαριές
 • Μοναστήρι Αναφωνήτριας
 • Ο προστάτης άγιος του νησιού ο Άγιος Διονύσιος
 • Παραλία Ναυάγιο
 • Λιμάνι Άγιος Νικόλαος

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα δρομολόγια των φεριμπότ μπορούν να αλλάξουν βάση του χρονοδιαγράμματος του πλοίου από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο και πίσω.
 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Ανήλικοι ηλικίας κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο μαζί με κηδεμόνα ή γονείς χωρίς κατανάλωση κρασιού, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι 18 ετών.,
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Κατάλληλα ρούχα πρέπει να φοριούνται σε εκκλησίες και στα μοναστήρια (δεν επιτρέπονται σορτς και καπέλα; οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται).
 • Last minute κρατήσειςΔεχόμαστε κρατήσεις έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας.  Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες  κατόπιν ζήτηση

COVID-19 HEALTH AND SAFETY MEASURES

«Στο GeoTravel οι υψηλότερες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία του προσωπικού και των πελατών μας.

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο ελληνικός οργανισμός δημόσιας υγείας (EODY) για τη διατήρηση των τελευταίων πρωτοκόλλων υγιεινής και των διαδικασιών καθαρισμού.

Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες προσώπου, ασπίδες και προαιρετικά γάντια) και η θερμοκρασία παρακολουθείται καθημερινά για να εξασφαλιστεί μια ασφαλής ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας.

Όλα τα οχήματά μας καθαρίζονται τακτικά και όλα τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο, οι πλευρικοί τοίχοι, οι κάδοι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται μετά την χρήση.

Επιπλέον, τα απολυμαντικά χεριών είναι διαθέσιμα στους ταξιδιώτες και το προσωπικό πριν μπουν στο γραφείο ή στο όχημα.

Λόγω των περιορισμών COVID-19,  σύστημα ακουστικών (με επιπλέον χρέωση) προτείνεται να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ταξιδιώτες και το προσωπικό, κυρίως κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων για να τηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.»

 

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα για το Λιμάνι της Κυλλήνης και επιστροφή
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ζάκυνθο (με επιστροφή)
 • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα στο Νησί της Ζακύνθου
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματία συνοδού
 • Ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιού στο Οινοποιείο Callinico
 • Είσοδος στο Μουσείο Αριστέων
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Γεύματα και ποτά*(μπορούν να οργανωθούν με επιπλέον κόστος ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη)
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται και όσα δεν αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας