Διάρκεια

4 ½ ώρες

Προορισμός

Κορακοχώρι - Πύργος

Σχετικά με την Περιήγηση

Ελάτε μαζί μας σε αυτή την εξαιρετική περιήγηση για όλους τους λάτρεις του κρασιού και ανακαλύψτε την υπέροχη γεύση των ελληνικών κρασιών. Το Κτήμα Μερκούρη είναι ένα από τα πιο παλιά οινοποιεία της Ελλάδας, αφού ο αμπελώνας του άρχισε να διαμορφώνεται γύρω στο 1864, ενώ από το τέλος του 19ου αιώνα εξήγαγε ήδη κρασί.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Το Κτήμα Μερκούρη είναι μια από τις γοητευτικές απολαύσεις της ελληνικής οινοπαραγωγής. Το ίδιο το αγρόκτημα με ιστορία σχεδόν 150 χρόνια στην παραγωγή οίνου, είναι εκπληκτικά όμορφο, διατηρημένο με γούστο και όμορφα διαμορφωμένο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι του Κατάκολου, πάνω στο υψίπεδο του ακρωτηρίου Ιχθύς, κοντά στο χωριό Κορακοχώρι. Εκτός από τους αμπελώνες και τους ελαιώνες, το κτήμα αποτελείται από μια ιταλική κατοικία, πέτρινα κτίρια που στεγάζουν το οινοποιείο, γραφεία, ένα κέντρο επισκεπτών και καταπράσινους κήπους που κατοικούνται από μια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

Σημεία επίσκεψης είναι το κελάρι, το ελαιοτριβείο και το οικογενειακό μουσείο που φιλοξενεί πολλά παλιά αντικείμενα οποία αποκαλύπτουν τη μακρά ιστορία των παραγωγών. Ακολουθήστε τον συνοδό σας στους κοντινούς αμπελώνες, συνεχίστε στην οικογενειακή παραλία που προσφέρει θέα στο απέναντι νησί της Ζακύνθου και ολοκληρώστε την ξενάγηση σ το κεντρικό κτίριο όπου θα μπορέσετε να δοκιμάσετε 2-3 ετικέτες κρασιού.

Μετά την δοκιμασία κρασιού θα επιβιβαστείτε και πάλι  στο όχημά σας με την επόμενη στάση στην πόλη Πύργος – πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Θα περπατήσετε στην καρδιά της πόλης και θα δείτε νεοκλασικά κτίρια και εκκλησίες. Θα επισκεφθείτε την δημοτική αγορά και το Θέατρο Απόλλων , τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια που σχεδίασε ο Γερμανός αρχιτέκτονας Ziller. Ο ξεναγός σας θα σας μιλήσει για την ιστορία της περιοχής και θα σας οδηγήσει στην δημοτική αγορά, όπου παλιά εμπορικά καταστήματα των τεχνιτών και μοναδικές καφετέριες και μπαρ, προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα στην περιοχή.

Αξιοθέατα

 • Κτήμα Μερκούρη
 • Οινοποιείο
 • Κορακοχώρι
 • Αμπελώνες
 • Πόλη Πύργος
 • Θέατρο Απόλλων
 • Γερμανός αρχιτέκτονας Ziller
 • Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο
 • Δημοτική Αγορά
 • Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Ανήλικοι ηλικίας κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο μαζί με κηδεμόνα ή γονείς χωρίς κατανάλωση κρασιού, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι 18 ετών.
 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Last minute κρατήσεις: Δεχόμαστε κρατήσεις έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας. Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες κατόπιν ζήτησης!

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Πριβέ μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο όχημα
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματίας ξεναγού η συνοδού
 • Ξενάγηση στο Κτήμα Μερκούρη
 • Δοκιμή κρασιού (2-3 ετικέτες)
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται και όσα δεν αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας