Διάρκεια

Όλη μέρα

Προορισμός

Διακοπτό - Καλάβρυτα - Καστριά - Τριπόταμα

Σχετικά με την Περιήγηση

Το ταξίδι στα Καλάβρυτα είναι μια ειδική εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και επίσης για όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Συνιστάται για ομάδες τουλάχιστον 10 ατόμων και τουριστικά γραφεία.

Last minute κρατήσεις: Κρατήσεις τελευταίας στιγμής έως και 24 ώρες πριν.

Πληροφορίες

Επιβιβαστείτε στο πλήρως κλιματιζόμενο όχημα σας για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην καταπληκτική ιστορική πόλη των Καλαβρύτων.

Η πρώτη στάση θα είναι στο χωριό Διακοπτό όπου θα επιβιβαστείτε στο τρένο του Οδοντωτού. Απολαύστε μια μοναδική διαδρομή τρένου, διάρκειας περίπου 1 ώρας, μέσα από τα βουνά ακλουθώντας την πορεία του ποταμού Βουραϊκού. Ο σιδηρόδρομος Διακοπτό – Καλάβρυτα και η αξέχαστη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού αποτελούν ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία της Ελλάδας. Είναι επίσης γνωστή ως η πιο εντυπωσιακή σιδηροδρομική διαδρομή μεταξύ των Βαλκανίων.

Όταν φτάσετε στην ιστορική πόλη των Καλαβρύτων, ο οδηγός σας θα σας συναντήσει εκεί για να συνεχίσει την περιοδεία στο μυστηριώδες, υπέροχο και μοναδικό «Σπήλαιο των Λιμνών» στην Καστριά. Μια σπάνια δημιουργία της Μητέρας Φύσης. Μικρές και μεγάλες λίμνες, συνολικά 13, με διαφορετικά χρώματα το καθένα. Θα δείτε την υπέροχη κρεμαστή γέφυρα, τους καταρράκτες να πέφτουν και θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε έναν πλωτό διάδρομο. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε το σχηματισμό σταλακτίτη. Το χειμώνα όταν λιώνει το χιόνι, το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποτάμι με φυσικούς καταρράκτες. Το εξερευνημένο μήκος του σπηλαίου είναι 1980 μέτρα. Το ανεπτυγμένο τμήμα του σπηλαίου έχει μήκος 500 μέτρα. Θα αρχίσετε να εξερευνάτε το σπήλαιο μέσα από μια τεχνητή σήραγγα που σας οδηγεί απευθείας στον δεύτερο όροφο. Το πέρασμα των λιμνών γίνεται από ανυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

Μετά από αυτήν τη συναρπαστική επίσκεψη, θα επιστρέψετε στο πανέμορφο χωριό Καλάβρυτα με τη μαγευτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται μέρος στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας όπου θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για ψώνια, καφέ στο τοπικό καφενείο ή μπορείτε να κάτσετε για φαγητό σε μια από τις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε το ταξίδι επιστροφής έχοντας ως το τελευταίο σημείο της περιοδείας μια σύντομη στάση στο χωριό Τριπόταμα.

Χωριό χτισμένο στο σημείο συνάντησης τριών ποταμών, του Ποταμού Ερύμανθου, του Ποταμού Αροάνιου και του Ποταμού Σειραίου, τα οποία ενώνονται και συνεχίζουν να σχηματίζουν τον ποταμό Ερύμανθος. Σε αυτό το σημείο έχουν βρεθεί ερείπια της αρχαίας πόλης και της Ακρόπολης της Ψωφίδας.

Αξιοθέατα

 • Χωριό Διακοπτό
 • Σιδηρόδρομος Οδοντωτός
 • Φαράγγι του Βουραϊκού
 • Ποταμός Βουραϊκός
 • Καλάβρυτα
 • Σπήλαιο των λιμνών
 • Χωριό Καστριά
 • Χωριό Τριπόταμα
 • Ποτάμια Ερύμανθος, Αροάνιος, Σειραίος
 • Αρχαία πόλη και Ακρόπολης της Ψωφίδας

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φέρτε αντηλιακή προστασία (αντηλιακή κρέμα, καπέλο, γυαλιά ηλίου). Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 30° C (86° F) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Συνιστώνται άνετα υποδήματα χαμηλής κλίσης λόγω κάποιων ανισοτήτων και ολισθηρών διαδρομών.
 • Last minute κρατήσειςΔεχόμαστε κρατήσεις έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της εκδρομής. Απαιτείται πλήρης εξόφληση της εκδρομής κατά την επιβεβαίωση της κράτησης σας.  Όλες οι πληρωμές για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) είναι μη επιστρέψιμες.
 • Χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερες ομάδες (άνω των 20 ατόμων) διαθέσιμες  κατόπιν ζήτησης!

Όροι και Προϋποθέσεις

Τροποποιήσεις
Η εταιρία Geo Travel διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις εκδρομές, προγράμματα και χρονοδιαγράμματα αλλά και να ακυρώσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα / χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Για οποιαδήποτε προηγούμενη προγραμματισμένη περιήγηση/ χρονοδιαγράμματα που έχουν ακυρωθεί, προτείνεται ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ως αντικατάσταση. Εάν η αντικατάσταση δεν σας ικανοποιεί θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Τυχόν προγραμματισμένη ξενάγηση ή επίσκεψη, σε περίπτωση καθυστέρησης λόγω κακοκαιρίας, βλάβης του μεταφορικού μέσου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες, και αν αυτό είναι αδύνατο ματαιώνεται οριστικά και ουδεμία γεννάται αξίωση εις βάρος του γραφείου για αποζημίωση εφόσον πρόκειται για «ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ».

Τονίζεται ότι το τουριστικό γραφείο δεν είναι σε θέση να προβλέψει ή να ελέγξει περιστάσεις που είναι ξένες προς τη σφαίρα επιρροής του και μπορεί να οδηγήσουν στη ματαίωση του ταξιδιού ή σε ζημίες που οφείλονται σε μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των συμφωνημένων υπηρεσιών του ταξιδιού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι: απεργίες, ατυχήματα, ασθένειες, επιδημίες, οργανικές διαταραχές λόγω τοπικών συνθηκών, υψομέτρου, κλίματος, λόγω γευμάτων που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού ή λόγω ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής από εξωγενείς παράγοντες, τραυματισμοί ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, τοξικών μολύνσεων και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ανάγκης ή ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Στις παραπάνω περιπτώσεις, το τουριστικό γραφείο δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από αυτές.

Ασφάλιση
Οι πελάτες μας καλύπτονται από την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης  του γραφείου μας καθώς και από την ασφάλιση μεταφοράς τουριστικών  λεωφορείων που είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τα λεωφορεία μας είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της περιήγησης, εάν οι πελάτες επιθυμούν να καλύπτονται από ασφάλιση ευθύνης  προσωπικού ατυχήματος είναι κατόπιν αιτήματος και θέμα διαπραγμάτευσης μας με ένα επιπλέον κόστος.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ανάκλησης είναι αποδεκτή η ακόλουθη πολιτική ακύρωσης:
7 ημέρες πριν από την υπηρεσία: πληρωμή 50% επί του συνόλου
3 ημέρες πριν από την υπηρεσία: καταβάλλεται το 75% του συνόλου
24 ώρες και λιγότερο προηγούμενη εξυπηρέτηση: καταβάλλεται το 100% συνολικά

Σημειώσεις
1 / Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν για την επιστροφή θα αφαιρεθούν από την πληρωμή.

2 / Για μεγάλα γκρουπ (15 ή περισσότερα άτομα) κάποια έξοδα λόγω της φύσης τους (π.χ. εστιατόρια) ενδέχεται να μην επιστραφούν ,αν η ακύρωση γίνει εντός 4 ημερών πριν από την εξυπηρέτηση, όποια και αν είναι η αιτία της ακύρωσης.

3 / Κλείνοντας μία από τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους.

Στην Τιμή Περιλαμβάνεται

 • Πριβέ μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο όχημα
 • Εξυπηρέτηση επαγγελματίας ξεναγού η συνοδού
 • Εισιτήρια για το τρενάκι Οδοντωτό: Πλήρες: €9.50, Μειωμένο(4-12 ετών): €4.80
 • Εισιτήρια εισόδου στο Σπήλαιο των λιμνών:Πλήρες: €9, Μειωμένο: €4.50
 • Όλοι οι φόροι

Στην Τιμή Δεν Περιλαμβάνεται

 • Γεύματα και ποτά* (μπορούν να οργανωθούν με επιπλέον κόστος ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη)
 • Φιλοδώρημα (προαιρετικά)
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται και όσα δεν αναφέρονται ως συμπεριλαμβανόμενα

Ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση?

Ενημερώστε μας σχετικά με τα σχέδια σας